Ležerna garderoba: Kako kreirati savršeni prolećni street style outfit

Ležerna garderoba: Kako kreirati savršeni prolećni street style outfit

Sezona proleće/leto ove godine obećava veliku raznolikost na planu modnih trendova, među kojima uglavnom prednjači načelo casual odevanja. Tekuća sezona još uvek oseća uticaj svoje prethodnice, koja se dominantnim ležernim stilom prilagodila novoj normalnosti. S druge strane, iz gotovo istog razloga modna scena 2021. godine za ovakve komade osmišljava istovremeno i interesantne smele zaokrete. Opšte raspoloženje koje proleće uglavnom sobom nosi, kao i široke mogućnosti kombinovanja odeće, zovu nas da obnovimo svoje garderobere. Pogledajmo koji su to komadi koji će dominirati u toplim danima koji nam predstoje i na koji način se oni uklapaju u savršene street style outfite.

Jeans kao baza garderobera
Farmerice nesumnjivo predstavljaju jedan od osnovnih komada svake sezone, sa varijacijama u domenu kroja. Ove godine popularnošću prednjače farmerke visokog struka i širih nogavica. Topliji dani dopuštaju određena poigravanja u smislu iskrzanog ruba i kraćih nogavica, koje ne prelaze članke. Kombinacija koja nije novost ali ostaje nepogrešiva i ovog proleća je spoj bledog jeans-a i pamučne bele majice.

Prirodni materijali u fokusu
Razvijanje društva u održivom pravcu dovodi do sve aktuelnijih razgovora o održivoj modi, koja između ostalog stavlja fokus na prirodne materijale. Razvoj svesti o važnosti upotrebe biorazgradivih materijala snažno pogađa modnu scenu ove godine i podseća nas da biramo tkanine koje idu u prilog našem zdravju i održavanju zdrave sredine. Jedan od must-have komada je upravo i pomenuta bela pamučna majica i generalno jednostavna i lagana rešenja kada su bluze i košulje u pitanju. Ovakvi komadi će doprineti aktuelnosti vaših kombinacija ovog proleća na više nivoa.

Udobne i urbane sportske kombinacije
Sportska odeća ovog proleća dodatno dobija na popularnosti zbog svoje funkcionalnosti ali i u domenu estetike. Trend koji je apsolutni hit ove sezone je trenerka u kompletu, koja je bila in devedesetih godina i tokom prve decenije ovog veka. Trendom devedesetih godina su inspirisane i patike, pa možemo da primetimo da se ova varijanta retro stila zaista vraća na velika vrata na naše ulice. Oversized duks, udoban šorc i kačket su takođe must-have komadi ovog proleća, koji će u različitim kombinacijama biti odlično i jednostavno modno rešenje. Sam spoj predimenzioniranog duksa i šorca uz dodatak kačketa već predstavlja jedan od it street style izgleda.

Neočekivani spojevi i očekivani dezeni
Kada govorimo o dezenu koji će ovog proleća biti među prvima na lestvici popularnosti, iznova se okrećemo ka floralnom dezenu, koji je već dugo prisutan među modnim aktuelnostima. Gotovo da ne iznenađuje činjenica da će cvetni dezen održati relevantnost, a za njega će se naći valjano mesto u brojnim casual kombinacijama. Proleće teško odoleva lepršavim i kratkim haljinama sa floralnim printom, a naročita sloboda u kombinovanju ove sezone nam nudi spoj ovakvih haljina sa patikama i kačketima ili glomaznijim prolećnim čizmama i oversized jaknama.

Široka paleta boja
Ovog proleća će izbor boja biti izuzetno bogat. S jedne strane, uvek dobar izbor predstavljaju pastelne nijanse, dok nam na raspolaganju sada stoje i neonske boje. Jedno veoma interesantno rešenje koje viđamo na ulicama je neon detalj na jednobojnoj ili nežnije obojenoj kombinaciji. Ova sezona je izuzetno otvorena za smele pokušaje i modne eksperimente, ali imajte u vidu da previše šarenila i kombinovanje prinotva nije najsrećnije rešenje. Ukoliko želite da vaš prolećni outfit podrazumeva i prikladnu vedrinu u domenu boja, uklopite jedan takav komad sa svedenijim odevnim predmetima.

Dobra je vest da modni trendovi sve intenzivnije uzimaju u obzir funkcionalnost odeće i potrebe pojedinaca. Aktuelizuju se oni komadi i kombinacije koje zapravo svakodnevicu čine udobnijom i kojima se ne moramo prilagođavati. S druge strane, dešavanja na modnoj sceni ovog proleća odgovaraju ujedno i na naše estetske potrebe, dajući nam dosta slobode i prilika da izrazimo svoju kreatiivnost kroz odevne kombinacije. Street style moda, koja se mahom oglašava preko društvenih mreža, veoma je živa modna pojava, te možemo da očekujemo još iznenađenja i zanimljivih rešenja do kraja sezone. Nakon što uzmete u obzir vodeće trendove i prepoznate među njima komade koji odgovaraju vašem senzibilitetu, krenite u avanturu kreiranja savršenog outfita. Ovo proleće vam gotovo ne dozvoljava da pogrešite.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar