Kreator Milica Pešić: Rame uz rame sa svetskim brendovima

Kreator Milica Pešić: Rame uz rame sa svetskim brendovima

Milica Pešić je mlada kreatorka koja je rođena u Nišu, ali je svoju modnu karijeru gradila u Italiji, a odatle krenula dalje, tako da su danas ona i njen brend Everblazing svetski poznati!

Ovih dana Milica je radila editorijal sa našim manekenom Darkom Savićem. Na fotografijama je predstavila svoje kreacije kada su muška odeću, ali i obuća u pitanju. Darko je sve to sjajno izneo na fotografijama, a za Modni Vrisak je izjavio da mu je bilo jako prijatno i zadovoljstvo raditi sa Milicom. Za sjajne fotografije zaslužna je Brankica Paunković.

Prisustvo ove talentovane modne kreatorke u Srbiji iskoristili smo da saznamo nešto više o njenom trenutnom radu, planovima, svetskoj modnoj sceni,...

Modni Vrisak: Rođena si u Nišu, školovala se u Firenci, a ipak svoj ozbiljniji rad prvi put si započela na Jamajci. Zašto baš ova zemlja?
Milica: Rođena sam u Nišu, završila fakultet za modni dizajn u Firenci i master u oblasti menadžmenta luksuznih brendova u Milanu. Karibi su me inspirisali zbog mentaliteta i stava ljudi i načina na koji umeju da iznesu moje kreacije.

Modni Vrisak: Pored Jamajke i Kuba ti je bila inspiracija. Kakvi su tvoji utisci iz ove zemlje kada je moda u pitanju?
Milica: Kuba, tačnije kubanska revolucija i Fidel Castro su bili inspiracija moje capsule kolekcije "La Revolucion". Ova kolekcija je oda Fidelu i oslobođenju Kube. Vrlo je military i senzualna u isto vreme, kao i Kubanke. Ova kolekcija je, do sada, moj najbolji rad i moja omiljena kolekcija. Kubanci ne znaju mnogo o modnom svetu i nisu previše zainteresovani, ali su moju ideju prihvatili sa oduševljenjem. Jako su inteligentni i obrazovani, to je jako bitan momenat u mojoj inspiraciji. Ja stvaram za inteligente ljude!

Modni Vrisak: Za jednog umetnika insiracija je najbitnija. Ti si je našla na Jamajci, Kubi... Da li svoju inspiraciju uklapaš u trenutne svetske trendove?
Milica: Moja inspiracija je jednostavno u mom DNA i ona ne prati trendove namerno, ali se jako često poklapa sa trendom, ponekad i predvidim ono što će biti aktuelno na svetskim modnim pistama za par godina. Na primer lanci, metal na odevnim predmetima i cipelama. Za moje capsule kolekcije koje su limitirane, inspiraciju pronalazim u različitim narodima, kulturama, muzici...

Modni Vrisak: Gde sve u svetu mogu da se vide i kupe tvoji modeli?
Milica: Moji modeli se, za sad, mogu kupiti u Nišu, na Jamajci, u Majamiju, Nju Jorku, Dubaiu i Milanu.
darko savić everblazing
Modni Vrisak: Kada su u pitanju nedelje mode, kojim pistama su sve "šetale" tvoje kreacije, a gde planiraš još da ih "prošetaš"?
Milica: Everblazing kolekcije su bile prikazane na Caribbean fashion weeku par puta i Belgrade fashion weeku 2012 (komercijalna kolekcija). Planiram Nju Jork i Moskvu u nekoj ne tako dalekoj budućnosti.

Modni Vrisak: Svetski trendovi se stalno menjaju, modna industrija okrećemo ogromne količine para. Da li uspevaš da ispratiš trku i da konstantno napreduješ?
Milica: Ja se ne mogu još uvek trkati sa velikim brendovima, koje smatram svojom konkurencijom, u finansijskom i količinskom pogledu, a i ne trudim se. Meni je cilj da sa njima stojim "rame uz rame" po pogledu kvaliteta i originalnosti i to mi uspeva i u tome napredujem. Takođe, pratim modni kalendar kao i oni i iznosim 2 glavne kolekcije godišnje (leto/zima) u tačno određeno vreme (februar i avgust) i do 2 capsule kolekcije.

Iz Niša, preko Firence si se uputila ka svetskoj modnoj sceni. Koliko je bilo teško uspeti kad se kreće iz zemlje koja nije baš neka odskočna daska kada je moda u pitanju?
Milica: Ja sam čitavo modno znanje i kulturu stekla u Italiji i sebe definišem kao italijanskog dizajnera srpskog porekla. Tamo sam i krenula sa radom. Svi materijali sa kojima radim su italijanski, kao i tehnika, način i organizacija rada. Srbija je meni bila samo odskočna daska za studije, sve ostalo se rodilo i razvilo u inostranstvu, iako je proizvod napravljen u Srbiji.

Modni Vrisak: Da li su tvoji planovi delom vezani i za Srbiju?
Milica: Moji planovi jesu delimično vezani za Srbiju, ali mislim da treba proći malo vremena za "širenje" i otvaranje novih radnji. Mi smo, na žalost, narod koji "pati" od imena, tako da će sa jačanjem brenda Everblazing rasti i njegova/moja popularnost.

Modni Vrisak: Na čemu radiš trenutno i koji su planovi za naredni period?
Milica: Trenutno pripremam kolekciju "REBORN" za jesen zimu 2015/16. Ova kolekcija je moje ponovno modno rođenje i biće prikazana u februaru, kada ću za nju organizovati reviju koju će biti moguće pratiti uživo na mom sajtu preko Live Streaming-a. Imam velika očekivanja u vezi ove kolekcije.

Foto by Brankica Paunković

Galerija

14157020386506_dsc_0702.jpg
14157020595955_dsc_0723.jpg
14157020848685_dsc_0753.jpg
Tagovi:

Komentara (5)

 • 11.11.2014

  ja sam videla ovu kolekciju sa Kube i odusevila se, kad ono nase gore list :) Devojko svaka cast!!!

 • 11.11.2014

  Kreacije manje više, nego ko je ovaj macan ..... :)

 • 21.11.2014
  odgovor na komentar korisnika: Ivana (od 11.11.2014)

  ja sam ;)

 • 11.11.2014

  Sjajno!!!

 • 11.11.2014

  Inače dobijem ospe kad vidim na muškarcu florani sako, mada u ovoj kombinaciji i nije tako loše

Dodaj komentar