Kolekcijom Forever Young, Bata Spasojević još jednom ostavlja publiku bez daha

Kolekcijom Forever Young, Bata Spasojević još jednom ostavlja publiku bez daha

U prepunom BelExpo centru, održana je revija našeg proslavljenog dizajnera Bate Spasojevića i premijerno prikazana najnovija kolekcija “Forever Young”.

“Izuzetno mi je drago da je baš ovakav prijem doživela moja nova kolekcija. Jako me raduje što interesovanje za moje komade postoji i u estradnom, ali i u biznis, kulturnom, političkom i sportskom svetu. Poznate ličnosti iz svih sfera društva koje prate moj rad, dokaz su tome, a mnoge od njih su juče bile u prvim redovima. Na sve to, performans sa divnom Senidom je došao kao šlag na tortu i mislim da smo opravdali očekivanja publike među kojom se, koliko sam čuo, tražila karta više. Hvala svima na pozitivnim emocijama i lepim rečima, saradnicima na trudu i medijima za pažnju.”, izjavio je Bata.

Zatvaranje ovogodišnjeg Fashion Selection-a upotpunila je i popularna Senida koja je prošetala pistom u jednoj od Batinih kreacija. Modno-muzički spot u kolaboraciji poznate pevačice i kreatora, takođe je, po prvi put, prikazan javnosti. Ovacije publike su bile pokazatelj uspešnosti spajanja ove dve vrste umetnosti.

Drago mi je da sam bila deo spektakla i da me je Bata Spasojević pozvao da saradjujem sa njim na projektu. Odlično smo se uklopili i super zabavljali tokom revije. I sta više reći, želim mu puno sreće u daljem radu i u kreacijama!”, rekla je Senida.

Najnovijom kolekcijom za proleće/leto 2019. - Forever Young, Spasojević inkorporira na prvu loptu dijametralno suprotne elemente. Čarobni Bata, asimetrijom, ekstravagantnim kontrastom crno-bele, razigranom, romantičnom čipkom, hladnom senzualnom kožom, armi printom, spaja retro i futurističko poigravajući se raznim stilovima i priča priču koja je buntovna i elegantna, strasna i otmena u isto vreme.

Osnovna boja kao i kod prošlih kolekcija jeste crna, sinonim elegantnog i pročišćenog, ali se na sve to dodaje prolećno-letnji dah koji nas ispunjava i čini srećnim. To su trodimenzionalni, cvetni motivi interesantnog kolorita kao što su žuta, ljubičasta i zelena, zatim brokati koji daju kraljevsku i aristokratsku notu celom pakovanju. Kako u muškom tako i u ženskom delu kolekcije, Bata spaja neverovatne kombinacije Casual i Chic odevnih komada koje se sukobljavaju, kako u formi, tako i u dezenu, a opet čine jednu fantastičnu i razigranu celinu. Kombinovanje elemenata garderobe kao što je sako sa svilenim tunikama, košuljama i haljinama daje posebnu dinamiku i energiju muškog i ženskog senzibiliteta. Celu kolekciju total dizajna zaokružuje i aksesoar koji obuhvata torbe, nakit, kožne marame za glavu kao i specijalna kolekcija obuće koja je napravljena u saradnji sa Shoestarom, dok je Golden Rose pripremio jedinstvenu paletu boja za ovu sezonu.

Galerija

15547009637229_1.jpg
15547009640541_2.jpg
15547009640954_3.jpg
15547009651432_7.jpg
15547009653093_4.jpg
15547009655455_6.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar