Kolekcija Atomic Flower konačno predstavljena u gradu u kom je nastala

Kolekcija Atomic Flower konačno predstavljena u gradu u kom je nastala

Proteklog vikenda Kragujevčani su imali prilikuda uživaju u svojevrsnom modnom performansu kakav retko imaju priliku da vide u svom gradu. Njihove sugrađanke, dizajnerka Marina Ilić i direktor Ksenija Zlatić u popularnom Kragujevačkom klubu Triptih organizovale su događaj u okviru kog je predstavljena kolekcija njihovog brenda Marinia koja je pre toga blila prikazana na proletnjem izdanju Serbia Fashion Weeka.

Veče mode u omiljenom stecištu Kragujevčana počeo je nastupom DJ-a, nastavio se revijom, a potom i fashion partyjem uz šampanjac. Kreacije iz kolekcije Atomic Flower konačno su predstavljene u gradu u kome su nastale, jer se proizvodni pogon brenda Marinia nalazi upravo u Kragujevcu.

"Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u bujanje prirode i njenim opstankom u urbanim, gradskim, industrijskim sredinama. Lepota formi i oblika različitih cvetnih vrsta i sam proces rascvetavanja prenesen je na krojne oblike delova haljina. Sastav, materijala, kao I kolorit odabrani su analogno laticama orhideja, hortenzija, magnolija. Dakle, reč je o bojama koje su ove sezone apsolutno u trendu", kaže dizajnerka Marina Ilić.

Suosnivač brenda i direktor Ksenija Zlatić u potpunosti je zadovoljna kako je sve proteklo, pa u narednom period spokojno može da se posveti planiranju i realizaciji njihovog narednog cilja - osvajanju američkog tržišta.

"Ponosni smo što je naš Kragujevac mogao da uživa u jednom ovakvom događaju, posebno zbog toga što su modne revije u srcu Šumadije veoma retke", ističe Ksenija i nastavlja: "Zahvalni smo svim sugrađanima koji su došli da bi svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Takođe, dugujemo zahvalnost i Marini Spasić koja se pobrinula da manekenke budu prikladno našminkane, dok se za njihove frizure pobrinuosalon Recut by Gaga. Posle ovog eventa vraćam se u Boston u kome će Marinia imati svoje sedište za tržište Amerike. Raduje nas što će već od septembra kreacije iz kolekcije Atomic Flower, kao i iz prethodnih kolekcija biti dostupni i širom Amerike."

Modni Vrisak: Krećete u osvajanje Amerike. Da li planirate da proizvodnja ostane u Kragujevcu?
Ksenija: Da, planiramo da proizvodnja ostane u Kragujevcu gde smo i osnovale naš brend. Veoma pozitivne reakcije modnih eksperta posle prikazivanja naše kolekcije na New York Fashion Week-u daju nam nadu za veliki uspeh na Americkom tržištu, sto će značiti i povećanje proizvodnje u našem rodnom gradu.

Modni Vrisak: Da li imate u planu da održite još koji put reviju u Kragujevcu, nakon neke nove kolekcije...? Mozda čak i u saradnji sa još nekim dizajnerima...
Ksenija: Definitivno planiramo revije u Kragujevcu u budućnosti s obzirom na izuzetan odziv naših sugrađana. Takođe, rado bismo sarađivali sa drugim dizajnerima da zajedno organizujemo jedan veliki modni hepening u srcu Šumadije.

Galerija

1532326171101_image1.jpeg
15323261730256_2.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar