Koju odeću treba nositi, a koju izbegavati tokom vrelih sunčanih dana?

Došli su nam vreli letnji dani i svakog dana je temperatura sve viša, a ideje za rashlađenje uglavnom rezultiraju bezuspešno. Međutim, ono na šta definitivno možemo svojevoljno uticati jesu odeća, obuća i materijali koje možemo nositi tokom ovakvih dana.

Kada se desi da pri oblačenju nečega osetite veliki nalet vrućine istog momenta, to može biti znak da ta odeća ili obuća nije za takvo vreme. Tada treba da malo pažljivije biramo šta ćemo obući po kakvom vremenu jer pogrešan materijal ili debljina odeće tokom leta nam može uneti nervozu i istresirati organizam bespotrebno.

Ukoliko vas zanima koja je to odeća, obuća i koji su materijali koje treba nositi kada ne možemo da se izborimo s vrućinom, pročitajte nastavak našeg teksta i saznajte.

#1 Obuća - otvorene sandale ili papuče kao idealna opcija
Tokom veoma toplih dana otvorena obuća će vam jako prijati, te je treba više koristiti. Baš su zato ženske sandale različitih brendova idealna opcija za ovakvo vreme, kao i patike koje su od prijatnog i tankog materijala.
Kada birate obuću gledajte da ne bude sa nekakvim kaiševima, bili oni kožni ili metalni. Na velikim temperaturama će vam se urezivati u kožu i stvarati vam neprijatnost. Stoga uvek birajte jednostavnije patike ili sandale koje će vam biti lagane i udobne.

#2 Široke majice - za strujanje vazduha
Za lakše strujanje vazduha i samim tim mnogo prijatnijij osećaj umesto običnog kroja majica, uzmite one koje su šire. One dozvoljavaju vazduhu da cirkuliše, pa za razliku onih uskih koje idu uz telo neće stvarati dodatnu vrućinu.

Razume se, što je majica šira, to ju je komfornije nositi, tako da će vam, pored cirkulacije biti i udobnije i prijatnije da nosite nešto ovog tipa. Ukoliko vam se neki model majice jako dopadne, a nemaju širi model, rešenje je da je uzmete u nekom od većih brojeva i tako dobijete isti efekat.

#3 Haljine - što tanje i lepršavije, to bolje
Haljine su verovatno i najbolja opcija za vrele letnje dane. S obzirom na činjenicu da su uglavnom tanke i lepršave, mnogo će vam značiti u slučajevima ogromne vrućine.
Možete izabrati vesele, šarene i svetlije dezene, one koje vas podsećaju na leto i odmor, kako biste sve vreme dok nosite ove najlepše haljine bile dobrog raspoloženja. Ukoliko naletite u nekoj prodavnici na sjajan model koji vam savršeno stoji, možete uzeti u nekoliko boja, kako biste bili osigurani.

#4 Šorcevi - da bude prijatnije
Šorcevi spadaju u komade odeće koji se tokom vrelih dana najviše nose i od strane muškaraca i od strane žena. Mnogima tip posla ne dozvoljava da oblače ovaj komad odeće, te se njima svakako preporučuju lepršaviji donji delovi.

S druge strane, svi koji su u prilici da nose, treba u što većoj meri to da rade, jer će im biti mnogo prijatnije i lakše da izguraju haotičnost visokih temperatura.

#5 Prijatni materijali - priordni materijali za najbolji ugođaj
Iako će vam možda delovati da je, usled jakog osećaja udobnosti, svila sjajan materijal za nošenje tokom vrelih letnjih dana, to baš i nije tako. U većini slučajeva će vam smetati, te je mnogo bolja opcija da izaberete pamuk ili lan, koji su za ovakve prilike mnogo prijatniji.

Odeća od prirodnog materijala će svakako uvek biti mnogo bolja opcija tokom perioda u godini kada je vreme jako sunčano. Zato bi najbolje rešenje bilo da već tokom zimskog perioda krenete da nabavljate one komade koje želite da nosite, jer će tada cene biti mnogo niže nego tokom sezone.

#6 Odeća i obuća koju nikako ne treba da nosimo tokom leta
Ono što je svima nama već jako dobro poznato jeste da se leti ne treba nositi crna odeća. S obzirom na ćinjenicu da crno apsorbuje sunčevu svetlost, dolazimo do zaključka da ta vrućina lako prodire do našeg tela. S druge strane, bela odeća odbija sunčeve zrake, pa je zato i mnogo bolja opcija.

Takođe, uske farmerke treba zaobilaziti u širokom luku, posebno ukolko planirate da se na određenom mestu zadržite neki duži vremenski period. Tada je mnogo bolja opcija uzeti lepršavi donji deo koji će doprineti prijatnijem osećaju. Farmerke jesu odeća koja nikad ne izlazi iz mode, ali je u ovom slučaju treba zaobići.

Materijal koji takođe treba izbegavati jeste poliester. U njemu se ljudi mnogo intenzivnije znoje nego u majicama od prirodnih materijala. Pored gornjih i donjih delova odeće, ono što treba da izbegavate jeste velika količina asesoara.

Veće prstenje vam može stvarati određenu količinu neprijatnosti usled toga što stoje na dlanovima koji su podložni oticanju tokom vrelih dana. Umesto prstenja možete staviti neke simpatične minđuše jer njih sigurno nećete osetiti.

Ovo je bio naš spisak obuće i odeće koju treba, odnosno ne treba nostiti tokom vrelih letnjih dana. Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan i da ste iz njega mogli nešto da naučite.

Želimo vam lepo proveden odmor!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar