Kaput koji govori o Danu žena više nego bilo koji tekst!

Kaput koji govori o Danu žena više nego bilo koji tekst!

Do sada smo se uoči bitnih datuma, kada svi dragim osobama nešto poklanjaju, trudili da objavljujemo tekstove vezano za predloge šta da kupite, po kojim cenama, šta je in, a šta out. Ovog 8.marta preskačemo tradiciju! U fokus stavljamo jedan zeleni kaput dizajnerke Nevene Kragić, koji o ženi ima mnogo mnogo više da ispriča!

nevena kragić kaput

Evo kako ga sama dizajnerka vidi:
"Emancipacija žena danas ume preći i granicu ženstvenosti i zaći u ne tako dama-okvire, jer ili vreme ne dozvoljava (čitajte: previše obaveza) ili sama ličnost pređe u ravan sa muškom jakom crtom i negde se to i vizuelno manifestuje.
Međutim, nisam pobornik toga. Negde kroz svoj rad želim da tu tzv. mutaciju ustvari pomirim na dobar način. Da žena nimalo ne izgubi na ženstvenosti, ali svakako odaje utisak jake (neustrašive) ličnosti.
Verujem da je svima asocijacija na ovaj kaput ista - vojska, vojnik, gestapo-filter (ili Helga - Alo, Alo -serija), šinjel...
Sve je tačno.
Moj rad je poznat po velikim kragnama i u ovom slučaju sam i počela od iste, iako je u daleko manjem formatu. Svakako većem od većine koja se danas u mas’-proizvodnji nudi.
Daleko je lakše napraviti neki avngardni komad odeće, izazov je za osnovu uzeti nešto, uslovno rečeno, poznato i provući kroz moderan-idejno drugačiji filter.
Zadržati, u ovom slučaju, ženstvenost, a odavati utisak jakog borca (da ne kažem muškarca).

Danas je žena, upravo to - borac.

Nisam pobornik jasnih slogana u vidu printova, ali želim da pošaljem jasnu neverbalnu poruku, pa i u ime onih koji bi to poneli. "

nevena kragić kaput

Kaput je izrađen od finog vunenog štofa sa tamno braon (kafa nijansa) viskoznom postavom.
Prednji deo - preklop se i potpuno skida, ukoliko neko želi malo svedeniji izgled. "Iako taj detalj ne menja nikakvu funkciju samog kaputa, dokazano je da svi volimo opcije, pa i bez konkretne svrhe.", naglašava Nevena.

"Nevena Kragić - fashion"

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar