Jednog od najoriginalnijih mladih dizajnera u Srbiji - Stefan Ristić

Jednog od najoriginalnijih mladih dizajnera u Srbiji  - Stefan Ristić

Predstavljamo vam novu kolekciju “The Monarch”, dizajnera Stefana Ristića, sa kojom se ovaj mladi umetnik predstavio na upravo održanom Serbia Fashion Week-u.
Kolekcija-The-Monarch-mladog-Stefana-Ristica5.jpg
Kolekcija “The Monarch” inspirisana je moćnim ženama sa revolucionarskim idejama, ženama koje su nekada vladale ovim svetom i ostavile dubok trag u istoriji ljudskog drustva. U imaginarnom svetu autora vladarke nose odeću crne i bele boje ukrasenu brojnim detaljima. Kombinacija ostrih, pravilnih krojeva i mekih, neznih materijala obeležile su ovu kolekciju. Najupečatljiviji deo kolekcije bilo je iscrtavanje “beskonačnog čvora” – kako je dizajner nazvao pentagram, preko lica modela. “Ideja je bila da pentagramu vratim stari sjaj, da ga ponovo predstavim kao simbol istine i čistote”, kaže Stefan.

Na Serbia Fashion Week-u je prikazan samo deo kolekcije, dok će celokupna kolekcija biti predstavljena sredinom juna u Beogradu.
Kolekcija-The-Monarch-mladog-Stefana-Ristica2.jpg
Stefan se publici u Srbiji prvi put predstavio na IV Beogradskoj alternativnoj nedelji mode(BAFE) u maju 2014. godine sa kolekcijom "The Last Emperor". Kolekcija je dostigla neverovatan uspeh, nakon čega je počeo da važi za jednog od najoriginalnijih mladih dizajnera u Srbiji.

Stefan je student prve godine tekstilnog i modnog dizajna na visokoj tekstilnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment (DTM) u Beogradu. Planira da učestvujem na inostranim modnim dešavanjima kao i da održi kontinuitet sa kolekcijama.

Stefanovi modeli se trenutno mogu poručiti preko Facebook stranice, a uskoro će biti dostupni i u Grič-Witchu u Hrvatskoj.
Kolekcija-The-Monarch-mladog-Stefana-Ristica3.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar