Fešnzilekšnz, Srbija 2012.

Fešnzilekšnz, Srbija 2012.

Art/fashion performans
Petak, 04. maj, 19:00h
Zemunski mali umetnički centar
ZMUC, Njegoševa 53, Zemun

Poštovani,
Pozivamo Vas da posetite alternativnu-modnu reviju autorke Marine Ilić koja je kreirala „prolećnu hit-kolekciju“ za mlade od materijala najdostupnijeg ovih dana – aktuelnih predizbornih plakata političkih stranaka.

Dođite da se uverite, kako se, bez ikakvih političkih konotacija, predizborni plakati mogu iskoristiti kao prigodan umetnički materijal za sakoe i haljine, kao i kako naizgled nepomirljivi politički protivnici mogu zajedno da „koračaju jedni uz druge“ ka istom cilju. U okviru događaja, biće prikazan i video materijal o nastanku ovog jedinstvenog „art/fashion“ performansa.

U nadi da ćete posetiti naš događaj, srdačno Vas pozdravljamo.

Kontakt:
Marina Ilić
marinija.ili@gmail.com
Mob:  063 7838877
sako Ceda
Marina Ilić: "Zavrsila sam grafički dizajn. Prvu kolekciju letnjih haljina Miss Mi napravila sam proleća 2011. U nju sam unela elemente svojih grafika, printove na tekstilu i neočekivane spojeve materijala i dekoracije. Od tada se aktivnije bavim i modnim dizajnom. Umetnošću kojom se bavim prikazujem licni doživljaj neobjašnjivog, a dizajnom spajam suprotne elemente dajuci svakodnevnici neocekivan momenat.

Gomilu bačenog papira u predizbornoj kampanji koristila sam kao materijal za rad i napravila odela od trenutno aktuelnih plakata političara. Odela su pravljena kolažiranjem, krojenjem i satavljanjem. Kilometre izlepljenih plakata sa licima političara i političkim sloganima, tretirala sam kao grafičke elemente koje sam po vizuelnom osećaju sklapala i kombinovala kolažiranjem.
sako Marina Ilic
Nijedan komad nije korišćen za afirmaciju ili negodovanje bilo koje stranke, sve koje učestvuju u predizbornoj kampanji podjednako su zastupljene, bez ikakvih političkih opredeljenja. Muškarci će nositi sakoe, a devojke haljine, skrojene od plakata suprostavljenih stranaka. Izlaziće u parovima, prošetati pistom do matičara i sklopiti brak, odnosno koaliciju. Cilj je da se svi modeli, ukupno šest parova, odeveni u plakate različitih stranaka međusobno izljube. Izbori, koje većina ovog proleća nosi u glavama, moći će da se nose i na telima."

Tagovi:

Komentara (1)

  • 03.05.2012

    Marina za predsednika!

Dodaj komentar