Design Week od 11. do 15. novembra u Novom Sadu

Design Week od 11. do 15. novembra u Novom Sadu

Design Week predstavlja festival koji okuplja strane i domaće umetnike iz različitih oblasti umetnosti i biće održan u okviru novembarskog izdanja Serbia Fashion Weeka. Svečano otvaranje festivala  održaće se u auli Master centra Novosadskog sajma 11. novembra u 18 časova. Festival će otvoriti član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, predsednik ULUPUDS-a prof. mr Vladimir Lovrić i predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat. Muzički deo večeri upotpuniće kvartet String Girls.

kunst-017.jpg

Ovogodišnji Design Week imaće svoje drugo izdanje, a cilj projekta je da izgradi i poveže globalnu dizajn scenu sa Novim Sadom, istovremeno da izgradi interkulturalne i poslovne konekcije. Design Week takođe omogućava međunarodnu vidljivost rada umetnika kroz brojne novinare iz Srbije, regiona i širom Evrope, razmenu ideja, prikaz novih tendencija u oblasti dizajna i prikupljanje novih znanja od strane vrsnih predavača iz zemlje i inostranstva putem edukativnih seminara, koji su sastavni deo Design Weeka.  Ovaj projekat je i mesto na kojem srpska publika ima jedinstvenu priliku da se, sve do 15. novembra, upozna sa radovima poznatih stranih i domaćih umetnika. Ove godine biće predstavljeno 15 domaćih i stranih izlagača iz oblasti priminjene umetnosti, multimedijalne umetnosti, vajarstva, slikarstva, arhitekture, industrijskog dizajna, fotografije, modnog dizajna, kostimografije…

desginweek2048.jpg

Takođe, u okviru Design Weeka, tokom vikenda, od 16 časova, biće održana dva predavanja:
U subotu, 14. novembra imaćemo priliku da vidimo  video-prezentaciju umetnika iz Holandije Tona Preta koji će imati postavku na izožbi. On će govoriti o svom stvaralačkom radu, a najviše o saradnji sa Ferarijem (http://www.tonpret.nl/). Nakon prezentacije, svi zainteresovani moći će da postavljaju svoja pitanja umetniku putem Skajpa, jer, nažalost, nije u mogućnosti da dođe u Srbiju.

U nedelju, 15. novembra, predavanje će održati prof. Vladimir Lovrić, predsednik ULUPUDS-a koji će predstaviti projekat Eko Kult i magazin za eko arhitekturu i kulturu „Eko Kuća”.

Predavanja će biti održana u Master centru Novosadskog sajma. Ulaz na Design Week je besplatan i otvoren za sve one koji žele da pogledaju postavke sjajnih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar