Četvrtog dan Serbia Fashion Week-a nastavljene revije sjajnih kreatora

Četvrtog dan Serbia Fashion Week-a nastavljene revije sjajnih kreatora

Četvrtog dana Nedelje mode svoje kreacije su prikazali Vasilije Kovačev, Bata Spasojević, Iga Szuchiewicz (Poljska), Vesna Milošević, SIA V. Lingerie, Ivana Murišić

Gromkim aplauzom, publika je dočekala Vasilija Kovačeva koji je na Serbia Fashion Week-u predstavio “pustinjski karavan” tako što su se kreacije nizale od svetlucavih boja peska do toplih nijansi zemlje. Podilazeći onome što je dopadljivo, uspeo je da zadovolji potrebu žene da se oseti elegantnom, a u isto vreme borbenom. Inspiraciju je tražio u posebnoj energiji pustinjske ruže, koju je i publika osetila te ga nagradila snažnim aplauzom. Kao plod saradnje Serbia Fashion Week-a sa Poland Fashion Week-om,  sa ponosom je najavljeno Vasilijevo predstavljanje na Poljskoj nedelji mode, jednoj od najprestižnijih Nedelja mode u Evropi.

Bata Spasojević, koji je oduševio publiku Serbia Fashion Week-a, prikazao je kolekciju koja najavljuje proleće/leto 2015. Istakao je spoj nove energije, svetskih trendova i ličnog pečata. Uneo je novine poput floralnih motiva, ekspresija boja, ali je i ostao pri svojim jakim linijama. Inspiraciju je tražio u muzici, u hard rock-u, koji, kako navodi kreator, daje osećaj moći. Bata Spasojević je pohvalio organizaciju Serbia Fashion Week-a koja mu je donela uspeh i kada je u pitanju Show room, odnosno prodaja izloženih kreacija dizajnera.

Kreatorka iz Poljske, Iga Szuchiewicz, predstavila je lagane haljine u kojima se žena oseća prijatno. Istakla je visoki struk na haljinama, dok je na ženskim pantalonama naglasila džepove. Ona se udaljila od isticanja ženskih oblina, ali se jednostavnim stilom približila ženstvenosti te u njenoj kolekciji preovlađuju nežni tonovi.

Brend Iskon mode prikazao je kreacije tri dizajnerke tokom Serbia Fashion Week-a. Iako po stilu veoma različite, sve tri kolekcije ističu prirodne materijale.  Kreacije su inspirisane srpskim, meksičkim i indijskim foklorom, ukrašene vezom i rukom oslikanim detaljima. Iskon mode koristi prirodne materijale, poput pamuka, lana i  svile. Svaka kreacija je unikat i nastala je ručnim radom, što je publici posebno bilo zanimljivo.

Četvrto veče Srpske nedelje mode otvorile su revije kreatorki Vesna Milošević, SIA V. Lingerie i Ivana Murišić.  

Vesna Milošević imala je prvu samostalnu reviju, te je njeno uzbuđenje i energiju prenela i na pistu, a elegancijom i prefinošću krupnog nakita naišla na divljenje publike. Ogrlice od poludragog kamenja i kristala, kako je izjavila Vesna, namenjene su  jakoj i modernoj ženi, koja ga može nositi u različitim prilikama.

Kreatorka iz Bugarske, SIA V. Lingerie prikazala je kolekciju donjeg veša. Koristila je rozu, sivu, kao i standardnu crnu i belu, dok je rubove ukrasila čipkom.

Crnogorska kreatorka Ivana Murušić predstavila se kreacijama od kože i muslina, namenjenim hrabroj i samosvesnoj ženi, a mogle su se primetiti isprepletane linije raznih boja koje su krasile kratke haljine. Reakcije stručnjaka, ali i publike su bile sjajne, te bi se reklo da ovu mladu umetnicu očekuje uspešna karijera .

Galerija

14137368411368_bata-spasojevi.jpg
14137368753963_iskon-mode.jpg
1413736912023_ivana-muriti.jpg
14137370443421_sia-v.lingerie.jpg
14137371160548_vasilije-kovaev.jpg
14137371840379_vesna-milotevi.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar