Čarolija u Balkanskoj ulici

Čarolija u Balkanskoj ulici

U četvrtak i petak, 11. i 12. Avgusta, jedna ulica u Nišu biće sjajno mesto da se lepo provedete. Niški kreativci na čelu sa dizajnerkom Jelenom Dimitrijević učiniće da Balkanska ulica dobije magičan izgled ta dva dana.

Za prvi dan, četvrtak , 11.avgusta od 10h najavljena je jedinstvena akcija oslikavanja stabala platana u Balkanskoj ulici. Ovaj zanimljiv projekat vodi Jelena Dimitrijević, sa većom grupom mladih kreativnih dizajnerki tekstila. Cilj akcije je da se ulepša ulica i da nam dizajneri tekstila pokažu nekoliko tehnika oslikavanja. Svaka učesnica će direktno na drvetu oslikavati i stvarati svoju kreaciju koju će drvo poneti.  Inspiracija za oslikavanje su muzika i film. Devet učesnica će oslikavati devet stabala, a deseto stablo u Balkanskoj ulici biće ostavljeno publici da da svoj lični pečat!

Učesnice MODNE REVIJE PLATANA su:
Jelena Dimitrijević, Milica Dimtrijević, Milica Kitanović, Anita Sadiković, Jana Petrović, Petra Nikolić, Dina Blagojević,  Aleksandra Antić i Ema Ristić.

Drugi dan, petak, 12.avgust od 18h, rezervisan je za revije učesnica akcije oslikavanja platana. "Between Magic Woods" je prigodan naziv revija jer će se to sve dešavati upravo između oslikanih magičnih stabala. 

 Revije koje će Nišlije moći da pogledaju su:
-Revija Jelene Dimtrijević
- Revija Anite Sadiković, Petre Nikolić, Milice Kitanović, Jane Petrović i Dine Blagojević.

Muzička podloga za revije će biti kvartet Omladinske filharmonije.

Zahvaljujući Fondaciji “Za lepši Niš” i Turističkoj Organizaciji  Niša, Balkanska ulica u ova dva dana biće  puna kreativne enrgije.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar