Bata Spasojević na završnoj večeri Amstel Fashion Week-a

Bata Spasojević na završnoj večeri Amstel Fashion Week-a

Renomirani kreator Bata Spasojević predstavio se na završnoj reviji 31.Amstel Fashion Weeka kolekcijom “Eclectic” za proleće leto 2012. Kako sam naziv kaže, kolekcija se sastoji iz više stilova, vešto uklopljenih u celinu. Prvi deo kolekcije inspirisan je periodom art dekoa, a kao lajtomotivi se provlače geometrija, arhitektura, tribali, grafičke strukrute i likovnost koji taj period nosi i po kome je prepoznatljiv. Drugi segment je inspirsan životnim delom i likom slikarke Katarine Ivanović.
bata spasojevic
Posebna pažnja usmerena je ka njenom čuvenom autoportretu naslikanom u Beču 1836.u vreme njenih studija, a koji je izlagan na godišnjoj izložbi studenata Akademije. Treći deo kolekcije posvećen je večitom futurizmu, koji je bitna karika u svim kolekcijama sa potpisom “Individual” Bate Spasojevića. Kolekcijom dominira paleta nežnih pastelnih tonova rezedo zelene, puder, vanile, oranž ,crvene, kao i nezobilazne zlatna i srebrna, uz neizostavnu crnu, koja je sinonim za elegentno i svedeno...

U muškom delu kolekcije, akcenat je kao i uvek stavljen na savršeno ukrojene sakoe, košulje sa puno detalja.i pantalone koje su prepoznatljiv znak za brend “Individual by Bata Spasojević”
bata spasojevic1
Veliki broj ličnosti iz javnog života Srbije došao je da vidi novu kolekciju Bate Spasojevića:princ Aleksandar III Karađorđević, princeza Jelisaveta Karađorđević, Lokica Stefanović, Dragana Ćosić, Snežana Dakić, Ivana Stanković, Biljana Tipsarević, Lena Bogdanović, Branka Nevistić, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom,Damir Miladin i mnogi drugi.

Galerija

133395272767_1.jpg
1333952745016_2.jpg
13339527612513_3.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar