Themebags: Magija platnenih torbi

Themebags: Magija platnenih torbi

Oni su duo, likovni umetnik i grafički dizajner, koji su se nakon niza uspešnih saradnji odlučili da krenu sa izradom platnenih torbi sa motivima. Prvo su ih radili za sebe, ali kasnije, posle pozitivnog feedback-a od strane prijatelja, kreće izrada tematskih kolekcija i polako nastaje brend Themebags. Sada već imaju veliki broj kolekcija iza sebe!

Kako kod vas funkcioniše rad u timu? Da li se dopunjujete ili svako ima svoje predloge?
Ovisi... Ponekad jedno od nas dođe s više ili manje definiranom idejom koju onda zajedno dorađujemo dok nismo zadovoljni rezultatom, kako u vizualnom smislu, tako i u smislu tehničke izvedivosti. Ponekad je takva suradnja jako jednostavna i ideje se međusobno nadograđuju, ali ponekad dođe i do sukoba, pa moramo nalaziti nove puteve do rješenja koje će nas oboje zadovoljiti. No bez obzira na te eventualne poteškoće, čini nam se da nas dva mišljenja na kraju uvijek dovedu do boljeg proizvoda.
 
Stalno stvarate nove kolekcije! Da li postoji neki stari model koji je uvek aktuelan i tražen?
Woody i Amelie su svakako glavne zvijezde čija popularnost nimalo ne opada, svojevrsni klasici u našoj ponudi. No smišljanje novih motiva i kolekcija te njihovo prezentiranje kroz dizajn i fotografiju najljepši nam je dio posla pa je sigurno da će se trenutna ponuda i dalje proširivati.

Da li ste razmišljali da obradujete i muški deo populacija i kreirate torbe i za njih?
Muškarci zapravo rado nose ovaj klasični model platnenih torbi (tzv. tote bag) tako da i od njih dobivamo dosta narudžbi. Naravno, tada je motiv više "muški", boje su uglavnom tamne, a često i prilagodimo duljinu ručki tako da se torba može nositi preko ramena.

Ko sve kupuje Themebags?
Themebags torbe pretežno kupuju žene. One nisu toliko određene godinama, koliko interesima i donekle alternativnim modnim izričajem. Kako se u stvaranju novih motiva vodimo vlastitim ukusima (filmovi i umjetnici koje volimo, bendovi koje slušamo i sl.), s naručiteljima često imamo puno zajedničkih tema pa nerijetko kod primopredaje zajedno popijemo i kavu, a kako se krećemo u sličnim krugovima, često svoje torbe znamo sresti na koncertima i festivalima.

Deluje da su Themebags idealne i kao poklon. Da li ih kupuju mušterije i u tu svrhu?
Velik dio narudžbi su upravo pokloni, najčešće rođendanski, pa se tada trudimo da paket stigne na vrijeme za primopredaju slavljeniku. Kako je svaku torbu moguće prilagoditi vlastitim željama, mnogi to koriste za smišljanje idealnog poklona za frendicu/frenda, curu/dečka i sl.

Da li postoji mogućnost izrade torbe po narudžbini?
Naravno; kako svaku torbu šivamo ručno, svaki se element može prilagoditi u kroju, boji, materijalu i dr. Također i sam motiv kombiniramo po želji, odnosno uz postojeće modele nudimo i dizajn novih motiva. Kada nam se naručitelj javi i izrazi svoju želju za torbom, onda slijedi dopisivanje i razmjena skica i ideja sve dok ne postignemo rješenje na obostrano zadovoljstvo i tada krećemo u izradu...

"Sve izrađujemo ručno i osim što nam je cilj imati tehnički dobar proizvod, u cijeloj nas priči posebno veseli što ljudima možemo ponuditi nešto posve personalizirano, jedinstveno i smatramo kako je to najveća vrijednost Themebags ove priče. ", poručuju ova dva talentovana umetnika na kraju.

Osim na Facebooku(themeBAGS stranica) i nekoliko webshopova Themebags torbe se mogu naći i u par prodavnica u Zagrebu i Puli.

Galerija

14030378365987_alfred_trio.jpg
14030378471179_amelie_01.jpg
14030378616583_ballon-rouge.jpg
14030378732472_frida_02.jpg
1403037900077_img_6225.jpg
14030379235604_kisobran-licitari.jpg
14030379524721_ptice_diptih.jpg
14030379780094_sova-01.jpg
14030379990573_woody_trio.jpg
14030380195487_zoobags_header.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar