Rukavice su uvek u modi

Ovaj modni aksesoar nosili su i prahistorijski ljudi da bi zaštitili svoje ruke. Kroz historiju su mijenjale funkciju, oblik, značenje, ali su ostale nezaobilazni detalj odjevanja. 

Prva pomisao na aksesoar su tašna, kapa, cipele, ali nikako ne treba zanemariti rukavice i njihovu moć upotpunjavanja odevne kombinacije. Rukavice  su onaj modni  aksesoar koji može dati pečat vašem izgledu više nego bilo koji modni detalj.  Od skupljih, pa do jeftinijih varijanti evo nekoliko razloga zašto bi baš rukavice trebale biti modni detalj.  Za rukavice sigurno važi rečenica “funkcija prije ljepote”. Ipak možete ih nositi u bilo kojoj boji ne obazirući se na boju garderobe.  Neka rukavice budu te koje će razbiti monotoniju i jednoličnost  zimskih tamnih kaputa.  Danas su nam dostupne različite varijante,  od onih ručno rađenih, kožnih, vunenih, elegantnih, dugih i raznih drugih modela.  Još jedna prednost  ovog modnog detalja je njegova cijena, jer je u poređenju sa drugim dodacima vrlo jeftin.
RukaviceAida Đapo, pin-up model
Neko ko zasigurno zna pravo značenje ovog modnog detalja je jedan od najuspešnijih evropskih  pin-up modela Aida Đapo. Ona je osoba jedinstvena po načinu odijevanja i šminkanja i koju nikada nećete sresti bez rukavica. Po njoj rukavice predstavljaju simbol ženstvenosti, simbol glamura i eleganicije i  simbol  ženske nježnosti i kulture.  Aida još dodaje da su ih u srednjem veku žene nosile zbog bontona. Ujutru su išle svetlije i kraće, a uveče svilenkaste i duge. Rukavice su imale ne samo ulogu u historiji žene već su i kod muškaraca bile jako bitne.  Danas po Aidinom mišljenju retko koji muškarac ih nosi.

Rukavice  su modni detalj koji vam daje više nego što od njih očekujete. I onda kada odustanete od dugih kožnih rukavica,  jer se neće dovoljno isticati, samo se setite da u ormaru imate kaput sa trofrt rukavima koji baš čeka na njih da bi postali vaša savršena i omiljena kombinacija.

Galerija

13276127162401_4.jpg
13276127784409_1.jpg
13276128115573_5.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar