Povratite svoju slobodu cipelama Irregular Choice

Povratite svoju slobodu cipelama Irregular Choice

Irregular Choice stvorio je Dan Sullivan 1999. godine kao razlog za isticanje iz gomile. Dan je primijetio da tržište obuće postaje izrazito neutralno i crno, premda je postojala globalna potražnja za nečim drugačijim, individualnim i nečim što se može nositi s ponosom.

Rođen u Londonu, Dan je odrastao na Kings Road-u tokom 70-tih za vrijeme izvorne punk ere, a kroz neposredni rad već je bio pod utjecajem Ever Lasta i Katheryn Hamnett i prije nego što je završio školu. Njegovi roditelji su u njemu prepoznali izvanredni talenat za dizajn još od malih nogu, te su ga obučavali u industriji obuće koristeći se Transitom, svojim tadašnjim lancem trgovina obuće.

Roditeljski dom napušta u dobi od 15 godina i otvara svoju prvu trgovinu obuće u Covent Gardenu, sa 18 godina. Sa 23 godine, odlučio je zatvoriti trgovinu kako bi mogao putovati i vidjeti šta još svijet ima za ponuditi.

Odlučio je otputovati na istok kako bi se upoznao s radom u tvornicama i razumio kompletan ciklus dizajna i proizvodnje obuće. Njegova kreativna sloboda i praktično znanje omogućili su mu da njegovi snovi prevazilaze zadate okvire, te je počeo često putovati u mladoj dobi, a omiljena mjesta su mu bila Azija i Japan, gdje je stekao još brži i širi uvid u dizajn.

„Kultura, arhitektura, hrana, sve je to značajno utjecalo na moje prve kolekcije, a tu sam i dobio ideju za tzv. split toe cipele koje su je još uvijek ugrađene u moj dizajn“, ističe Dan Sullivan.

Zajedno sa svojim roditeljima, kreirao je računicu koja će mu omogućiti da bude kreativan koliko želi, dok istovremeno proizvodi obuću po pristupačnim cijenama bez potrebe za obično visokim proizvodnim minimumom.  Tako je rođen Irregular Choice.

Dan se čvrsto držao svoje filozofije tokom posljednjih 13 godina, prema kojoj Irregular Choice ostaje nedodirljivi izvor mode, bez mogućnosti utjecaja ili promjene, koji je originalan i koji vas izdvaja iz gomile.

Njegova neustrašivost pretočena je u dizajn cipela i IC cipele nisu poput bilo kojih drugih cipela koje ćete pronaći. Dan ne prati dešavanja u modnoj industriji ili aktivnosti drugih brendova.

Zahvaljujući tome, Irregular Choice dizajn je potpuno jedinstven i vjerodostojan. „Mnogi trgovci su bili uzbuđeni jer nikada nisu vidjeli ništa slično, a moja tvornica je mogla proizvesti manje narudžbe kako bi mogli testirati proizvod“, kaže Dan.

„Srećom, povjerenje trgovaca je raslo kada bi vidjeli uspješnost dizajna u samim trgovinama, uz privlačenje interesa potrošača šarenim i razigranim kreacijama“. Dan Sullivan

Nakićene pete, ukrašene drvene rezbarije, sitni zamršeni ukrasi, raskošne tkanine, nezaboravne kombinacije boja, svako ima svoje omiljene Irregular Choice cipele ili priču. Svake godine Dan stvara preko 600 različitih stilova, a uvijek bilježi nove stilove, fotografije i skice kao dio nezaustavljivog kreativnog procesa.

Irregular Choice je u posljednjoj dekadi napredovao velikim koracima. Do sada je prodato hiljade pari veletrgovcima širom svijeta, a ima i pet svojih vlastitih trgovina u svijetu i to dvije u Londonu, jednu u Brightonu u Engleskoj (rodnom gradu Dana i njegove porodice), Parizu i Hong Kongu.

Vizija je vrlo jasna i od nje se nikada ne odstupa. Štaviše, ta vizija se oživljava u trgovinama Irregular Choice.

Ljubitelji Irregular Choice cipela su iznimno pozitivno dočekali uvođenje Irregular Choice trgovina, u kojima leži budućnost brenda. Slagana, ručno rezbarena peta s karakterističnom tkaninom gornjeg dijela, izložena u izlogu trgovine Irregular Choice, privlači ljubitelje ne samo kao djelo, već kao dio modne istorije za obožavatelje.

Irregular Choice na Balkanu trenutno možete kupiti online ili u trgovini Metaphysika u Sarajevu (BiH) koja je ujedno i njihov zvanični distributer za naš region, uskoro u Crnoj Gori (Podgorica), u više trgovina u Grčkoj,  a nadamo se uskoro i u Srbiji.  Pratite događanja o brendu i njihove vijesti za naš region na FB stranici Irregular Choice Balkans.

Irregular Choice je brend koji je poznat po održavanju svoje kreativnosti i individualnosti u svijetu i vremenu konformizma. To je stanje uma, način življenja. Irregular Choice nam nudi svježinu i zabavu koja, prije svega, održava našu maštu i jedinstvenost.

„Povratite svoju slobodu koja Vam je utekla s mladošću“  - Irregular Choice
Metaphysika Sarajevo
Facebook stranica

Galerija

13762937309988_1.jpg
13762937412986_2.jpg
13762937514472_3.jpg
13762937619784_4.jpg
13762937723579_5.jpg
13762937808774_6.jpg
13762937898843_7.jpg
13762938003147_8.jpg
Tagovi:

Komentara (2)

  • prelepe su cipele

  • 13.08.2013

    totalno su lude

Dodaj komentar