DIY: Nakit za nogu od okruglih perli

DIY: Nakit za nogu od okruglih perli

Za izradu narukvice za nogu sa slike biće vam potrebno znanje boda pod pravim uglom, a na vama je da se opredelite da li ćete u postupku izrade koristiti dve niti istovremeno ili samo jednu nit. Mi smo se u ovom slučaju opredelili za prvu varijantu.

Materijal za rad:
– lila češke kašaste perlice veličine 9/0
– 35 kom zelenih okruglih perli veličine 6 mm
– 2 žute okrugle perle veličine 6 mm
– 2 tirkizno zelene okrugle perle veličine 4 mm
– iglica ili ekserčić dužine 4 mm
– lobster kopča
– 2 alkice
– igla i nit za nizanje
– klešta

Materijal za rad dat je za narukvicu dužine 23 cm, a perle korišćene u njenoj izradi možete nabaviti u on-line prodavnici laboratorijaperli.com

Legenda:
narukvica-za-nogu-legenda.jpg
1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad i nanižite 8 kašastih perlica veličine 9/0. Zatim uzmite jednu zelenu okruglu perlu i provucite levu i desnu nit u suprotnim pravcima tako da ih ukrstite kao na slici ispod.
narukvica-za-nogu-05.jpg
2. Dodajte 2 kašaste perlice na jednu nit i još 2 kašaste perlice na drugu nit i ponovo ih ukrstite provlačeći ih kroz zelenu perlu.
narukvica-za-nogu-06.jpg
3. Ponavljajte korak 2 sve dok ne dostignete željenu dužinu narukvice. Završite je tako što ćete dodati 8 kašastih perlica kao u koraku 1.

4. Prođite dodatno kroz rad kako biste ga osigurali i učvrstili i vežite čvor.

5. Na iglicu ili ekserčić nanižite: 1 kašastu perlicu – 1 žutu okruglu perlu – 1 kašastu perlicu – 1 tirkiznu perlu. Pronađite sredinu narukvice i provucite iglicu kroz zelenu perlu. Zatim dodajte sledećim redosledom: 1 tirkiznu perlicu – 1 kašastu perlicu – 1 žutu perlu – 1 kašastu perlicu. Napravite omču i pre nego što je u potpunosti zatvorite dodajte 1 kašastu perlicu za ukras.

6. Za sam kraj uz pomoć alkica zakačite lobster kopču kao na slici ispod. Ukoliko želite možete dodati i produžetak za narukvicu.

Dnevnik jedne perle

Tagovi:

Komentara (1)

  • 01.10.2015

    Kupih pre neki dan u http://imela-online.com Videcemo kako ce ispasti :D

Dodaj komentar