Putovanja

 • 17.10.2015

  Poseta pozorište-muzeju Salvador Dali

  Salvador Dali je definitivno imao poseban svet u svojoj glavi, krojen po meri svojih misli, uobličen frustracijama i fantazijama koje je kanalisao slikanjem, stvarajući remek dela.

 • 04.10.2015

  Medeni mesec na naš način

  Svoje prvo bračno putovanje sam planirala u septembru, u toplijim krajevima, Egiptu ili Turskoj, ne bi li orjentalni zanos dao još koju magično romantičnu nit mom putovanju.

 • 22.09.2015

  Letovanje sa bebom na Sitoniji

  Kada prvi put letujete sa bebom planiranje putovanja je prilično duže i komplikovanije. Ili je bar meni tako bilo! Koja destinacija je najbolja? Kojim prevozom? Kakav tip smeštaja? Usledilo je konsultovanje interneta i prijatelja koji već imaju decu i odluka je pala na Sitoniju iz razloga što je blizu, lako se stiže autom, postoje plaže sa prirodnim hladom.

 • 23.08.2015

  Destinaciju određuje temperament

  Koliko smo puta čuli da nam je karakter sudbina, a temperament destinacija?

 • 24.07.2015

  MY SOUL – odmor u srcu Šumadije

  Ako Vas put nanese slučajno ili namerno u Šumadiju, i uz to biste želili da posetite mesto sa nesvakidašnjim pogledom na Gružansko jezero, a ljubitelji ste dobre hrane, preporučujemo Vam restoran My Soul.

 • 02.07.2015

  5 stvari koje ne smete da radite u Dubaiu tokom Ramazana

  Već neko vreme traje Ramazan, što za muslimane znači mesec posta. Ovo je praznik koji se jako poštuje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zbog kojeg moramo striktno da se pridržavamo svih pravila, dokle god se nalazimo na teritoriji ove države. Pred vama su stavke koje se i te kako moraju poštovati. U suprotnom možete biti kažnjeni - kako novčano, tako i zatvorskom kaznom.

 • 06.05.2015

  Skijanje u Dubajiu

  Ski Dubai je zatvoreno skijalište koje se prostire na 22.500 kvadratnih metara. To je deo objekta Mall of the Emirates, jednog od najvećih i najekskluzivnijih molova na svetu, koji se nalazi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 • 28.02.2015

  Top 5 najboljih festivala u svetu

  U toku je festival u Riu de Žaneiru i ceo svet je opsednut ritmom sambe. Svi vibriraju, smeju se i plešu u istom ritmu, ukoliko su deo festivala. Oni koji su nemi posmatrači uzdišu za zanosnim plažama Copacabane i vatrenim devojkama u kostimima sa perikama i bižuterijom. Gledajući nedavno slike iz Ria i uživajući u prizorima tog čarobnog festivala, rešila sam da malo pročešljam i napravim svoju listu omiljenih festivala.

 • 08.01.2015

  Vodič kroz Madrid

  Gdje da počnem kada je ovaj fenomenalan grad u pitanju? Inače, kada putujem u neku metropolu ne dozvolim da mi promakne niti jedna turistička atrakcija. Pa tako sam i ovih 4 dana u Madridu ispunila do maksimuma. Mnogo je pripreme uloženo kako bi se vrijeme iskoristilo optimalno. S toga dijelim svoj vodič s vama!

 • 20.10.2014

  Putovanje vozom - romantična avantura

  U vremenu sadašnjem, kada su plate niske a školarine visoke, pesimizam izjednačen sa optimizmom upustiti se u avanturu zvanu putovanje jeste pravi kapric. Ili možda nije?

  Za mene su putovanja oduvek bila radosna avantura, hrana za gladne sanjarske oči. Nekima je to beg od učmalosti i monotonog života, a nekima od stvarnosti. Putovanja vozom nam nesumnjivo unose notu nadahnuća, prstohvat čarolije i zrnca ludosti.

 • 20.10.2014

  Turska: Krstarenje rijekom Dalyan

  Ako letujete u Turskoj još jedan zanimljiv izlet, pored Efesa/Pamukkale, koji možete organizovati iz Marmarisa zove se Dalyan. Izlet obuhvata krstarenje rijekom Dalyan sve do njenog ušća u more; odlazak u ljekovitu blatnu banju; obilazak Likijskih grobnica u stijenama i za kraj kupanje na Iztuzu plaži sa mogucnošću da uživo vidite Caretta caretta kornjače koje se tu razmnožavaju.

 • 29.09.2014

  Turska: Izlet u drevni grad Efes

  Jedan od izleta na mom letovanju u Turskoj je bila i posjeta drevnom gradu Efesu. Kao bazu ljetovanja izabrala sam Marmaris, jer sam odatle najlakše mogla obići sve zanimljive destinacije koje sam željela.