Članci od autora: Dnevnik jedne perle

 • 05.10.2015

  Pantonova paleta za jesen 2015.

  Inspiraciju za paletu boja namenjenu sezoni jesen/zima 2015/16 kompanija Pantone je pronašla u ljubavi prema prirodi i večnoj zahvalnosti za pruženu toplinu i sigurnost.

 • 18.08.2015

  Masai nakit

  Afrički narod Masai je dugi niz godina poznat po svom nakitu izrađenom od perlica.

 • 24.07.2015

  DIY: Nakit za nogu od okruglih perli

  Za izradu narukvice za nogu sa slike biće vam potrebno znanje boda pod pravim uglom, a na vama je da se opredelite da li ćete u postupku izrade koristiti dve niti istovremeno ili samo jednu nit. Mi smo se u ovom slučaju opredelili za prvu varijantu.

 • 03.07.2015

  Novo u Swarovski ponudi povodom 120 godina postojanja

  Svoju 120. godišnjicu postojanja kompanija Swarovski je odlučila da proslavi lansiranjem dve nove kristalne inovacije pod nazivom Runolist i Beskonačnost kao deo predsezone za jesen/zimu 2016/17 godine.

 • 19.05.2015

  Boje za proleće 2015

  Inspiraciju za paletu boja namenjenu sezoni proleće/leto 2015 kompanija Pantone potražila je u retro eri, folklornoj i cvetnoj umetnosti, kao i u magičnim svetovima tropskih predela koji imaju za cilj da stvore osećaj blagostanja ulaskom u toplije mesece. Intenzivne nijanse u kombinaciji sa mekim, pastelnim prirodnim bojama imaju umirujuće dejstvo i omogućiće vam da pobegnete negde daleko od svakodnevne gužve i buke.

 • 29.04.2015

  10 zanimljivih činjenica o biserima

  Da li ste znali da biseri simbolizuju plodnost, odanost i prijateljstvo? Da je to jedini dragi kamen proizveden od strane živih organizama? U nastavku teksta pripremili smo za vas još neke interesantne činjenice o ovoj izuzetnoj prirodnoj tvorevini.

 • 15.04.2015

  Kako da prepoznate prave Swarovski kristale

  Kristalne perle kompanije Swarovski spadaju u red najkvalitetnijih kristalnih elemenata za izradu nakita u svetu. Za njihovu proizvodnju koriste se specifična jedinjenja i tehnologije, koje predstavljaju strogo čuvanu tajnu, dajući tako Swarovski kristalima izgled poput dijamanata. Međutim, na tržištu pored originala mogu se pronaći i njihove imitacije pa se opravdano postavlja pitanje na koji način se mogu prepoznati prave Swarovski kristalne perle?

 • 26.03.2015

  Izrada nakita

  Izrada nakita je unosan i opuštajući hobi, a kreativnost čini njen suštinski deo. Ljudi koji kažu “ja nisam kreativan” pokušavaju da uvere sebe u nešto što nije istina, jer kreativnost dolazi polako. To je proces. Kako biste podstakli kreativnost potrebno je da napravite kreativne navike. Međutim, to često nije tako lako uraditi, jer smo obično rastrzani između “pravog” posla, porodice i drugih obaveza. Sa druge strane, to ne znači da ne možemo da izdvojimo nekoliko minuta dnevno da ih posvetimo našim kreativnim ciljevima.

 • 14.03.2015

  10 zanimljivih činjenica o nakitu

  Za mnoge nakit je dekorativni ukras i sastavni deo svakodnevnog aksesoara, dok ima i onih koji ga smatraju umetničkim delom. Ukoliko pogledamo u nazad kroz istoriju videćemo da se njime izražavao ekonomski, društveni i religijski status neke osobe. U nastavku teksta pripremili smo za vas 10 najinteresantnijih činjenica o nakitu.