Članci od autora: Ana Čolić

 • 02.10.2014

  Ulaznica za brak je ljubav

  Ulaznica za brak je ljubav, sve drugo su falsifikati. Svaku pravu svadbu čine zaljubljeni, kumovi, prijatelji, statisti i dobar scenarijo, zna se. Moderne svadbe pak, odlikuju lepe shabby shic fotografije, cipkana bela haljina, burme od belog zlata, bidermajer.

 • 13.09.2014

  Ringišpil

  Ako postoji ijedno mesto (izuzev Diznilenda) koje nas vraća u detinjstvo, raspiruje maštu i stavlja čarobni kez na lice to je upravo-vašar.

 • 18.08.2014

  Nišville - jedan od najboljih srpskih brendova

  O Nišvilu sam čula, pre nego što sam ga prvi put  ove godine i posetila, da je najposećeniji jazz festival jugositočne Evrope. Pitala sam se zašto je tako i kako nosi tako laskavu titulu? Sada kada sam sumirala utiske jasno i glasno mogu reći da mu je sa pravom dodeljen taj epitet.

 • 15.08.2014

  Napravite sami kozmetičke proizvode

  Usled velike globalne ponude raznoraznih kremica, maski, pilinga, pasti i ostalih preparata koji su u ponudi, ipak se na kraju okrećemo prirodnim receptima. Zašto je to tako pitala sam se? Mislim da smo se prezasitili orginalnih pakovanja ali ne tako kvalitetnih proizvoda. Marketing je na vrhuncu, ali da li je i kvalitet? Ponekad me, priznajem, nervira što su nas kozmetičke kuće podcenile. Znamo mi devojke, da čitamo, da se raspitamo, izguglamo i vidimo - šta su to aditivi i parabeni, pa s toga znamo i šta nije pametno stavljati na kožu. Kao pravi mali eksperimentator  u laboratoriji zvanoj kupatilo,  probala sam da napravim neke jednostavne, a delotvorne recepte za negu kože od namirnica koje svi imamo u kući a to su: Želatin, Soda Bikarbona, Esencijalna ulja, Med, Kajmak i Glicerin. Isprobani su i deluju.  Krajnji rezultat : Koža meka i baršunasta, a lepota zagarantovana.

 • 28.07.2014

  Koliko doživljaja imate za priču?

  Svakog dana  žurimo u školu, na faks ili posao, a onda žurimo kući da se odmorimo i tako u krug. Prođe dan, mesec, godišnje doba, a da nismo ni primetili ljubičice ni visibabe. Propuštamo toliko lepote koja nas okružuje, a ne može se opisati već samo osetiti. Postali smo globalno zauzeti zauzetošću.

 • 02.07.2014

  Letnji saveti za one koji ostaju u gradu

  Leto, po difoltu jedne sanjalic, čine zvezde, meduze, rakovi i uzburkano more, ali ima i onih koji pod letom podrazumevaju nešto drugo. Nekada nam okolnosti serviraju drugačiji vid leta od očekivanog, ali na nama je da okolnosti iskoristimo najbolje. Umesto jadikovanja za peskom, plažama, spasiocima i avanturama  možemo se okrenuti idejama kako provesti zanimljivo leto u gradu.

 • 02.07.2014

  Ples koji odbacuje standarde

  Veličanstvena trupa “Tango in Red  Major” nastupala je u subotu 28.06.2014 u Sava Centru. Trupa broji dvadeset pažljivo odabranih članova  koji su  vođeni od strane prvih plesača Samante Garsija i Gustava Rusoa.

 • 27.05.2014

  Prijateljstvo - nesebično davanje ili odmeravanje

  Nekim ljudima greškom u ličnoj karti piše ime i prezime, umesto toga trebalo bi da im piše pravi prijatelj. To su oni retki koji zaslužuju statuu bronzanog momka ili zlatni pehar. Oni duvaju u naša jedra, dlanovi  im trnu dok nas bodre, a oči im sijaju kada uspemo. Imam takva tri prijatelja uz koje sam se smejala, plakala, nervirala, praštala, učila, padala, podizala. Oni su naši antidepresivi, drago kamenje i najslađi začin života. Prijateljstvo, po meni, nije umna kategorija, jer da jeste ne bi se družili pesnik i majstor, nepismen i erudita, nobelovac i boem, filozof i pijanica.

 • 20.05.2014

  Ljudima koji su odustali od svojih snova

  Još jedan dan, alarm, doručak i staješ, nemaš posao, nemaš obavezu, školske si davno završio, a poslovnih se ne sećaš. Ne gubi nadu, tebi se obraćam! Nisu dani samo cifre na kalendaru koji cepaš. Novi dan je nova šansa za tebe i jedna nada za tvoj neostvaren san. Oko tebe je vojska nezaposlenih, bataljon ravnodušnih, hiljade bolesnih. A ti? Na kojoj si strani života ili preživljavanja? Da li ih žališ ili ih hrabriš? Da li melješ dan ili on tebe, da li gledaš na sat, ili je vreme za tebe stalo?

 • 05.05.2014

  Kako biti jedinstvena sa malo novca!

  Vlasnica rečenice “moda je prolazna ali stil je večan”, talentovana Koko Šanel, nije ni slutila koliki će uticaj imati na generacije i modnu indrustriju koja dolazi posle nje. Modi je davala puno, ulažući ono najskuplje, sebe. Nekada je nisu razumeli, mi je danas slavimo. Zahvaljujući njoj znamo za jednostavan stil, muške pantalone, oštre linije i krojeve, pas pul, već poznati sako i neizostavne bisere. Razgalila je modu flertujući sa njom.

 • 27.04.2014

  Cirque Éloize oduzeo dah Beograđanima

  U Subotu 26.04.2014 u Sava Centru  nastupao je  fenomenalni i nesvakidašnji Cirque Éloize sa komadom “ID”. Cirkuska trupa koja broji petnest članova svoj šuo bazira na akrobaciji, baletu, cirkuskim veštinama i uličnom plesu, kombinujući video i audio zvukove sa orginalnom scenografijom.